Evidensia Dierenklinieken

Hoe kan je interne processen optimaliseren?

Uitdaging

Evidensia richt zich op gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Zij zetten een netwerk van klinieken op en verbinden deze met elkaar om de meest geavanceerde specialistische zorg te kunnen leveren. Het is een Europees bedrijf, operationeel in 12 landen waaronder Nederland.

Dit jaar zal Evidensia in Nederland groeien met 50 klinieken zodat het totaal aangesloten dierenklinieken aan het einde van het jaar bijna 300 zal zijn in Nederland. Evidensia is in 2011 gestart en heeft 5 jaar later in 2016 een start gemaakt in Nederland.

Voor de klinieken centraliseert Evidensia o.a. de financiƫle administratie, personeelszaken, inkoop en automatisering. Hierdoor kan de kliniek zich volledig richten op de verzorging van de huisdieren waarbij alle overige zaken door het netwerk kan worden uitgevoerd.

In het voorjaar van 2019 is M+ gevraagd een oplossing te bedenken om klinieken zelf het beheer van gebruikers en hun rollen/rechten te kunnen laten uitvoeren alsmede de benodigde Microsoft licenties te bestellen. Dit ter vervanging van een oud systeem waarbij op basis van tickets individuele verzoeken aan een IT partij werden doorgegeven met een gegarandeerde lange doorlooptijd.

Oplossing

Een op maat gemaakt portaal in het No-Code platform WEM dat gekoppeld is aan Microsoft Azure AD.

Daarbij is Microsoft Office365 via de MS Graph API, gekoppeld aan AFAS voor de gegevens mbt medewerkers bij de klinieken en gekoppeld aan ALSO om licenties automatisch bij te bestellen indien in Office365 de licenties op zijn.

Resultaat

De aangesloten klinieken bij Evidensia zijn met deze nieuwe software in staat om snel en efficient gebruikers en rollen toe te wijzen waarbij geen afhankelijkheid meer is van een externe partij.

De software is inmiddels in 3 van de 12 landen in gebruik en wordt in de loop van het jaar volledig uitgerold.

Bekijk ook: